FRTA KNOWLEDGE

Scripta manent, verba volant

Get Adobe Flash player

Jaar 2016

 

logo autosport

   

 

Het Automotive Academy Rallyteam niet aan de start in Hengelo 

Aankomend weekend wordt de laatste stortrally van het seizoen verreden in Hengelo. Deze rally  is afgelopen jaren voor het team zeer belangrijk geweest als het ging om de puntenverdeling. Op de allerlaatste klassementsproeven werd nog vaak gestreden wie er met het kampioenschap naar huis ging. De laatste 3 jaren in het voordeel van ons team.

Dit jaar zal het Automotive Academy Rallyteam met de Honda helaas niet aan de start verschijnen. Door te grote schade aan de versnellingsbak en het niet op tijd geleverd krijgen van alle onderdelen, is het team genoodzaakt zich terug te trekken. 

Het komende winterseizoen zal gebruikt worden om de Honda volledig onder handen te nemen zodat het team komend seizoen 2017 de strijd om het kampioenschap waar aan kan gaan. We houden u op de hoogte.

Langs deze weg willen wij onze sponsoren, familieleden, vrienden en kennissen van het rallyteam hartelijk bedanken voor alle support in welke vorm dan ook die het team mocht ontvangen.

 

 


16 & 17 september 2016 

Hellendoornrally te Hellendoorn/Nijverdal

                                    
                                                                                                
                                                                                                
                     
Automotive Academy Rallyteam gaat voor goud in Hellendoorn   Met nog drie weken te gaan, staat de EUROL Hellendoorn shortrally in de agenda van het rallyteam uit Zeewolde. Na een lange zomerstop gaat het team van start in de tweede helft van het Nederlands shortrally kampioenschap. Op zaterdag 17 september wordt er wederom op de rallypaden voor de kampioenschapspunten gestreden in de meest legendarische rally die Nederland kent. Als sinds 1982 wordt er op de klassementsproeven in het buitengebied van o.a. Hellendoorn en Rijssen gereden op de meest landelijke en spectaculaire buitenwegen die Nederland kent. Voor het Automotive Academy Rallyteam is dit evenement een jaarlijks terugkerende uitdaging waar al maanden van te voren naar wordt uitgezien.
Dit jaar heeft de Hellendoorn shortrally een andere indeling dan het team gewend is, aangezien de start van de wedstrijd pas aan het eind van de middag zal plaatsvinden. Dit betekent dat een groot deel van de te rijden wedstrijdkilometers in het donker verreden zullen worden. Tevens zullen een aantal nieuwe klassementsproeven het decor zijn van deze altijd moeilijke rally. Vorig jaar won het team deze wedstrijd met veel overtuiging, doordat voornamelijk tijdens de sterk wisselende weersomstandigheden voor de juiste banden was gekozen. Tijdens de zomerstop heeft het team daarom ook niet stil gezeten en is de Honda Civic R3 rallyauto volledig voorbereid op deze belangrijke wedstrijd. Voor de navigator van het team is het eigenlijk een thuiswedstrijd, aangezien de in Raalte woonachtige Fred Roelfsema als geen ander de beruchte landwegen op de Sallandse Heuvelrug kent.
Zaterdag 17 september zal het Automotive Academy Rallyteam omstreeks 16:56 van start gaan vanaf het servicepark op het Industrieterrein 't Lochter te Nijverdal. Rond 22:14 uur hoopt het team de bovenste trede van het finishpodium te mogen beklimmen bij Restaurant ‘de Kroon” aan de Dorpsstraat 26 te Hellendoorn.
Het team zal er wederom erg naar uit zien om alle sponsoren, gasten en fans op deze dag te ontmoeten en zal er alles aan doen om een ieder te vermaken met de spectaculaire Honda rallyauto!

28 augustus 2016 

Melbuuln Rally te Borne 

Vandaag een prachtige dag voor een rally in en om Borne. Jerom van Roosmalen weer in de hotseat.Vorig jaar een mooie klassering, dus ook nu gaan we er weer voor. De voorbereidingen van de routes kunnen in de ochtend al worden gedaan. Het is 08.15 uur en de bolletje-pijl, ingetekende lijn en lijn met barricades worden allemaal voorbereid en ingetekend. Loupe erbij voor de kleine details. een ding valt ons op, de slechte kwaliteit van de kaarten en drukker. Sommige zaken erg vaag en onduidelijk.

foto1melbuuln2016 

Om 09.45 is onze starttijd vanuit Borne. We zijn er klaar voor. De etappes die voor ons liggen kunnen met een gerust hart worden gereden. Jerom leest rustig door en voor ook met de benodigde meters, Fred let op de letters langs de weg en geeft bochten aan inclusief tellen van zijwegen en kruisingen. Na 110 kilometers de lunch. Ook dit keer weer prima verzorgd door de organisatie. Het tweede deel gaat ook soepel, alleen veel zandwegen die niet bereden mogen worden, een evenement afsluiting die we met de kortste route weer dienen te reconstrueren, een aantal lussen rijden om weer correct op de route te komen ondanks de barricade, maar we missen letters. Er zijn maar weinig letters of het goed gaat danwel fout. Tenslotte de behendigheidsproef. Daar gaan we in de eerste instantie goed de fout in. Volgens de tekening en meters gereden.......echter staan naast de garage. Bij nader inzien staat de proef verkeerd uitgezet. Door correctie en goed neerzetten en uitmeten van de proef, rijden we een goede tijd. Mooie dag, 190 wedstrijd kilometers verder, en tenslotte een 4e plek. We zijn ondanks alles toch heel tevreden en hebben weer een mooie dag gehad. Hieronder nog een paar sfeer beelden.

foto2melbuuln2016 

foto3melbuuln2016


26 juni 2016 

Racident Oldtimer Tour te Zwolle

Op zondag 26 juni 2016 wordt de 24e editie van de Racident Oldtimer Rally gereden. Zorg dat u er wederom bij bent. De bolides worden, als vanouds, in de ochtend aan het publiek getoond in de Diezerstraat. Ook de Original Rally Volvo van het Volvo Rallyteam zal weer present zijn. In de hotseat weer de succesvolle navigator Floris Roelfsema, die vorig jaar zorgde voor een dik verdiende 3e plek op slechts 3 strafpunten van de winnaar. Ook dit jaar gaan we er samen weer iets moois van maken. U bent altijd welkom om de rally Volvo van dichtbij te komen bekijken.

racidenttour2016

Aan de start van de Racident Oldtimer Tour 2016. Een mooie dag met een prachtige route in en om Zwolle. Floris las de notes goed en was rustig en kritisch als het ging om de foto's. Manipulatie, of werkelijk? Dat waren vooral de vragen tijdens deze tour. Toch te kritisch geweest bij een aantal foto's. Maar uiteindelijk een mooie plek in het klassement na een dag vol rally plezier met z'n twee.. Van de 90 deelnemers op de 8e plek. Prima gedaan, trots op Floris en voor komend jaar de jublieum editie gaan we het nog eens proberen. 


18 juni 2016 

Vechtdal rally te Hardenberg

13321695 1002172389835877 1454061323695631463 n 1

 

Automotive Academy Rallyteam wordt tweede in Hardenberg

Het Automotive Academy Rallyteam heeft net naast de eindzege gegrepen tijdens de Vechtdal shortrally rondom Hardenberg. Met maar een achterstand van 4,4 seconden op de winnaar van de wedstrijd, worden rijder Ruurd Ochse en navigator Fred Roelfsema nipt tweede op de spectaculaire klassements-proeven in de Duitse grensstreek. Door dit prima resultaat scoort het team uit Zeewolde weer belangrijke punten met hun Honda Civic R3 voor het Nederlands shortrally kampioenschap.Zaterdag 18 juni ging het Automotive Academy Rallyteam omstreeks 13:15 uur van start voor hun tweede wedstrijd van het seizoen. Met zes landelijke klassements-proeven en wisselende en moeilijk voorspelbare weersomstandigheden, beloofde het van tevoren al een spannende strijd te worden op de rallypaden van Hardenberg. En dat het spannend zou worden, werd al meteen bevestigd tijdens de eerste klassementsproef, want aan de finish van die proef eindigde de eerste vier rijders binnen een verschil van 2,8 seconden. Na twee klassementsproeven zat de top vier in de tussenstand zelfs binnen 1,3 seconden van elkaar, met Ochse en Roelfsema op een vierde positie. Dat een klein foutje beslissend kon zijn voor de einduitslag werd duidelijk op de derde klassementsproef, waar de Honda rallyauto door een remfoutje enkele seconden verloor op de concurrentie.
Na de servicetijd op de helft van de wedstrijd is het Automotive Academy Rallyteam aan een inhaalrace begonnen en is in de slotfase van de wedstrijd oppermachtig door op twee klassementsproeven de snelste tijd te rijden. Op de vierde klassementsproef reden Ochse en Roelfsema zelfs ruim 10 seconden van de concurrentie weg. Uiteindelijk mochten zij aan het begin van de avond als tweede het finishpodium betreden met hun Honda Civic R3 rallyauto. Met een aantal mooie bekers en belangrijke kampioenschapspunten rijker, kijkt het team relatief tevreden terug op deze spectaculaire twaalfde editie van de Vechtdal (short)rally.
Voor het Automotive Academy Rallyteam staat nu een lange zomerstop in de planning. De eerstvolgende wedstrijd wordt op 17 september verreden op de rallypaden rondom Hellendoorn. De wedstrijd in Hellendoorn maakt deel uit van de nog drie resterende wedstrijden van het kampioenschap. 
 
 
 

 Hier de link naar een rachtig verslag van de Vechtdalrally 2016 met spectaculaire beelden van de Honda en de uitglijder over olie op de proef :https://youtu.be/Egd3lsE8LzI

 

Omroep NOOS maakt de volgende reportage van de vechtdalrally 2016. Prachtige beelden vanuit de rally en over de rally. Met mooie shots van het Automotive Rallyteam.: https://youtu.be/b6GoqOA2dBM


21 mei 2016 

Miglia Daventria 

 

Zaterdag is de dag dat het Volvo Rallyteam met in de hot seat Jerom van Roosmalen weer de wegen in en om Deventer onveilig zal maken. Door de winst in de tourklasse van vorig jaar is het verzoek geweest om te starten in de sportklasse. Een echte uitdaging staat ons te wachten. Nieuw is ook dat FRTA Knowledge de Miglia Daventria Ladies Cup sponsort. In samenwerking met Summeray Cosmedical group, Cenzaa, Mofymento Beauty & Wellness zijn er prachtige prijzen te winnen voor de echte ladie teams. De poster hieronder is al een eerste aanzet tot dit geweldige event.

 

CENZAA LOVES THE LADIECUP

 

Hier de link van  een prachtig video verslag over de Miglia Daventria 2016:https://youtu.be/IkW0sh4bWLU

Na een dag heerlijk rijden en fanatiek bezig zijn, toch in een aantal vallen getrapt. Helaas geen overwinning, maar wel een mooie positie in het eindklassement. We kunnen tevreden terug kijken op een geslaagde dag vol avontuur en leuke weggetjes. Hieronder nog een paar sfeer beelden. Ook de FRTA Knowledge wisselbokaal viel goed in de smaak. Net als de prijzen voor de ladiescup binnen de Miglia Daventria. Grote dank verschuldigd aan Summery Cosmedical Group , Cenzaa, te Bornerbroek & Mofymento Beauty en Wellness uit de Bilt.

WP 20160521 002sitefotomiglia2016WP 20160521 003sitefotomiglia2016WP 20160521 005sitemiglia2016

WP 20160521 008sitemiglia2016


6 mei 2016 

Rally 4 Kids circuitrijden op Midland circuit te Lelystad

Tjonge jonge, wat waren wij aan een circuitdag toe zeg. Na het moeten annuleren van de dag op Niederrein in oktober vorig jaar was het wel erg lang geleden dat we een groep kinderen mochten ontvangen. Maar vandaag, op Midland, was het dan weer zo ver. Veel kinderen, ruim 60 waaronder veel nieuwe gezichtjes!, en ook veel nieuwe gastrijders. Leuk. Erg leuk zelfs  Het was prima weer, de zon scheen uitbundig. De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt en ook de gastrijders, waaronder ook veel nieuwe!, hebben hun beste beentje voorgezet. Die hebben zich prima met elkaar vermaakt.

Het was niet alleen goed om de kids en hun ouders te zien, het was ook goed om elkaar als Rally for Kids weer in volle actie te zien. Wat ging het weer goed en wat is iedereen toch op elkaar ingespeeld. Prachtig en een compliment waard!

rally4kidsfoto2016

Reacties:

Jan En Sandra SchuurmanHet was een geweldige top dag onze zoon heeft ook supper genoten van deze dag alles was netjes geregeld en wat een verwennerij op het laatste nog wat leuks mee naar huis jullie doen top dingen voor de kids nogmaals dank voor de geweldige dag ook namens onze zoon? 

Skelterman JanGeweldig dat alles weer op zijn plek viel en dat we met zijn allen hebben mogen genieten van een fantastische RfK-dag

smile-emoticonrally4kidsfoto22016

Hieronder een sfeervolle impressie van een onvergetelijke dag:

https://youtu.be/uTOTSmIjFx0

 Midlandcircuit 3

Midland4

 


 14 april 2016  

IVA Circuitdag te Zandvoort 

Op donderdag 14 april zal het rallyteam weer act the presence geven op de traditionele IVA circuitdag te Zandvoort. Genodigden, sponsors, studenten kunnen zelf ervaren hoe het is om in de hotseat te zitten van een rally c.q. race auto. Ook is er de mogelijkheid om zelf te rijden op het beroemde circuit, zelfs onder begeleiding van ervaren rijders en navigatoren. Het beloofd weer een mooie dag te worden vol passie en plezier. 

circuit20161

En het bleek een succesvolle dag. Veel lachende gezichten en smiles van oor tot oor. Ook was er veel bewondering hoe de Volvo's toch in staat bleken het tempo te kunnen bijhouden. Vooral in de bochten zag menig Porsche rijder ineens die Volvo grill weer opduiken achter de spoiler. Hieronder een paar sfeerbeelden.

circuit20162circuit20164

 

 circuit20163


 

19 maart 2016 

 

logo

 

Nieuwe uitdaging voor Fred Roelfsema tijdens Zuiderzeerally

 

Automotive 

Het Automotive Academy Rallyteam aan de start met een nieuwe uitstraling
  

Equipe Ochse en Roelfsema succesvol tijdens de Zuiderzee shortrally

Afgelopen weekend stond de Zuiderzee shortrally op de agenda van het Automotive Academy Rallyteam. Dit legendarische evenement werd wederom verreden in de Noordoostpolder en staat bekend om zijn spectaculaire en moeilijke klassementsproeven over de vele dijken en landwegen die de polder te bieden heeft. Voor rijder Ruurd Ochse was het de eerste wedstrijd met zijn nieuwe navigator Fred Roelfsema aan zijn zijde in de Honda Civic R3 rallyauto met tevens een nieuw uitstraling.

Na maanden van voorbereiden kon het team eindelijk van start gaan in het nieuwe rallyseizoen. De Zuiderzee shortrally, die bekend staat als de thuiswedstrijd van het team, werd dit jaar grotendeels verreden in de poldergebieden van Kampen. Omdat Ruurd Ochse deze shortrally voor het eerst reed met Fred Roelfsema als navigator, was al vooraf besloten de wedstrijd rustig aan te beginnen om goed te kunnen wennen aan elkaar. De nieuwe equipe ging met veel vertrouwen van start en na de eerste drie klassementsproeven lag het team op een 5e positie in het algemeen klassement. Halverwege de middag werden dezelfde drie klassementsproeven rondom Kampen nogmaals verreden en kwam er steeds meer vertrouwen tussen Ochse en Roelfsema.

Hier de link naar sfeerbeelden van de onboard camera:

https://youtu.be/eUAjyRGyFzQ

 

 

 zuiderzee2rallyfoto1

Helaas werd door een ongeluk van een andere deelnemer de laatste klassementsproef van de shortrally geannuleerd. Na vijf geslaagde klassementsproeven mocht het team met een verdienstelijke 4e positie in het algemeen klassement en een 2e positie in het shortrally klassement de Honda Civic R3 over het finishpodium rijden. Vol trots mochten Ochse en Roelfsema hun bekers in ontvangst nemen op het podium en kan Roelfsema op een succesvol debuut terugkijken in het Automotive Academy Rallyteam. Hieronder de link naar de sfeerbeelden vanuit de auto:

https://youtu.be/aOLGD9NZbFg

 

 zuiderzeefoto02 

Op de valreep had het team zich nog ingeschreven voor de Zuiderzeebode shortrally die ’s avonds verreden werd op de zeer spectaculaire industrieterrein klassementsproef in Emmeloord. Ook dit jaar was het publiek weer massaal naar deze proef gekomen om de vele deelnemers in het donker op de rondkoers te zien rijden. Het team heeft hier de voorgaande jaren al meerdere malen zeer succesvol gereden en dat was ook meteen terug te zien in de tijd die Ochse en Roelfsema.

Hieronder een link naar enkele sfeerbeelden van de Zuiderzeerally 2016:

 https://youtu.be/KlU3m4kAK90

 fredzuiderzee2016
 
THE DREAM DEBUT OF CO-DRIVER FRED ROELFSEMA
Afgelopen weekend mocht Fred Roelfsema tijdens de Zuiderzee shortrally voor het eerst plaatsnemen als navigator in de Honda Civic FN2 R3 naast rijder Ruurd Ochse. Fred neemt op verschillende gebieden veel ervaring mee naar het team en heeft in 2008 al een keer naast Ruurd gezeten, toen nog in de Volvo 240 rally cup. Met de komst van Fred in het Automotive Academy Rallyteam is het team er van overtuigd een geweldig nieuw teamlid te hebben.
Fred mocht zijn debuut al meteen verzilveren, want met een 2e plaats in het shortrally klassement, mocht hij zijn eerste beker als navigator in de Honda ontvangen.
Welkom in het team Fred!
 
Hier de link naar de complete promotiefilm van de zuiderzeerally 2016:
 

27 februari 2016  

rallypro logo

De eerste serieuze test weer voor het Preston Palace Rallyteam na de winterstop. De short circuitrally is de ideale test om te checken of de rallyauto weer in optmilae vorm is voor het seizoen 2016. De aanpassingen, verbeteringen en verfijiningen kunnen in wedstrijdkilometers worden getest. Een leuke rally waarbij de toeschouwers rondom het circuit alle verrichtingen kunnen volgen van de diverse klassen en rally wagens. Door de compacte opzet is het voor bezoek een aantrekkelijke rally om te komen kijken en daadoor een leuk dagje uit. Voor een kop koffie en of thee zijn fans van het Preston Palace Rallyteam altijd welkom in de paddocktent van het team.

 

Een fantastische dag op Zandvoort. Volop zon, droog en veel publiek. En na een grondige voorbereiding en schrijven van notes hadden Dirk en Fred er zin in. Vanuit de warme pitbox werd er gestart om precies 11.58 uur. Even wennen, ritme weer oppakken en dan gas erop. En dat bleek. Ondanks een zeer gevaarlijke situatie in de proef 2. Bijna een total loss van de BMW door een andere rijder. Door koel optreden bleef het equippe een ramp bespaard. Beelden op video laten het ook zien. De link: 

https://www.facebook.com/108442162589776/videos/733329020101084/

 

Maar toch door. De dag afgesloten met een mooi resultaat. 3e plaats in de klasse van de BMW's op slechts 3,9 seconden van plek 2 en 3,0 seconden van plek 1. In totaal op de proeven dus slechts 6,9 seconden verloren. Tevens een scratch tijd op proef 5. Ruim sneller dan de anderen. En tenslotte ook nog eens 18e algemeen in een deelnemersveld van 50 equippes. We zijn er klaar voor en het rallyseizoen wordt mooi in 2016.