FRTA KNOWLEDGE

Scripta manent, verba volant

Get Adobe Flash player

Autosport jaar 2017

logo autosport

Autosport jaar 2017.

 

Rally 4 Kids Shortrally industrieterrein te Scherpenzeel 28 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober is er een speciale editie van de Rally4Kids shortrally op het industrieterrein te Scherpenzeel. Het Volvo rallyteam zal hierbij aanwezig zijn met de rally Volvo's en een echte Volvo Pacecar. Beide auto's worden ingezet om gasten rond te rijden op snelheid op een shortrally parcour van 1.8 km lang. De Volvo pacecar zal zorgen voor de nodige veiligheid en hand en span diensten verlenen daar waar nodig is.Hieronder alvast een overzicht van de proef die van 11.00 uur  tot 15.00 uur gereden gaat worden.

rondje scherpenzeel 

Een geweldige dag vol lachende gezichten, ook mede namens de Oranjevereniging van Scherpenzeel die de zaken goed hadden voorbereid. Een middag lang de zieke kinderen rond mogen rijden op een echt straten parcours is geweldig, Soms ook erg emotioneel als je de verhalen hoort van de kids, die nog een keer kunnen genieten..Daarnaast veel dank aan al die honderden bezoekers , bewoners langs de kant van de weg die genoten van de snelle auto's bij hun in de straten. Hieronder een sfeer beeld, ik zou zeggen tot volgend jaar!

 

 

Hieronder een videoverslag van de dag:

https://youtu.be/ZgtjoLEm8DU


Jubileumdag Volvo 240-260 register te Best 9 september 2017

Op zaterdag 9 september was er de landelijke jubileum dag voor de Volvo leden van het Volvo 240-260 register te Best. Locatie was Volvo dealer Roosmalen te Best. De honderden genodigden konden zich vergapen aan de diverse Volvo's van dit speciale type. Speciale ruimte was er voor het Volvo Rallyteam Nederland met de Volvo 240 Original Rallycar. Hierbij werden de gasten enthousiast verteld over de ervaringen en mogelijkheden, maar ook winskansen van dit type Volvo. Immers het team is vele malen Nederlands Kampioen geweest in de Volvo Original Cup Nederland. Ander teamlid, Gerard Mulder, tevens eigenaar van Svenska  Bildelar te Lienden, hield een technisch verhaal over emissies en de waarden daarvan. Ook werd het stukje toekomst niet overgeslagen. Hier hebben velen genoten van de kennis, kunde en vooral ervaringen van de beide teamleden.Het was weer een geslaagde dag.

 


Circuitdag Zandvoort 5 april 2017

Woensdag 5 april is het Circuit van Zandvoort onveilig gemaakt door het Volvo 240 Rallyteam. Een mooie dag om de Zweedse bolides weer de sporen te geven. Het etam was op volledige sterkte, en vele bezoekers hadden een smile van oor tot oor. Het is ook geweldig om te zien hoe mensen in de rally auto worden vastgesnoerd door de gordels, en niet meer kunnen bewegen. Daarna worden vlot en snel de bochten en stukken asfalt genomen. Het is leuk om te zien hoe mensen al veel eerder remmen op de navigator steun dan de rijder. Zelfs een advies komt uit menig mond. Moet je niet remmen?. Nee, er is nog 75 meter te gaan. Kortom, een egweldige dag voor bezoekers en rijders. En het is een ook een feestje om zo de bezoekers te mogen verwennen. Hieronder nog een paar sfeer beelden: