FRTA KNOWLEDGE

Scripta manent, verba volant

Get Adobe Flash player

Jaar 2019

 Jaar 2019

frta autosport logo

Racident Oldtimertour Zwolle 23 juni 2019

 

 Miglia Daventria 25 mei 2019

Deze zaterdag volledig in het teken van bolletje-pijl, grensbenadering, kortste route creatie en ingetekende lijnen. We kunnen de uitdaging weer aan. Jerom van Roosmalen de vaste navigator is helemaal in zijn nopjes en begint 15 minuten voor de start, na uitreiking van routeboek,  te construeren en te beredeneren. De start positie is duidelijk, nummer 134. De sfeer in de auto zit er meteen goed in en het gaat lekker. Hier en daar ter plaatse nog even rustig bekijken en beredeneren. De dag vliegt voorbij en we hebben het als team super in de auto. Prachtige route, dijkwegen, slingerende verkavelingswegen en natuurlijk prachtige stukken onverhard. Op de Luttenbergring nog even vol gas door de bochtencombinatie. Wat gaat de Volvo als een spreer door die bochten. Sorry, we konden het niet laten. Tenslotte aan het einde van de dag finish en parkeren in het centrum van Deventer. Een unieke locatie, veel bezoekers en heel veel belangstelling. Kortom de Miglia Deventria was weer een succes. En dat succes werd nog groter bij de uitslag: all over 2e plek, maar omdat wij een jongere auto hebben 3e plek. Heel tevreden. Maar het belangrijkste is wel dat wij met een dag plezier maken, de financiele bijdrage,  heel veel mensen kunnen helpen vanuit het Rode Kruis die een dag van hun leven krijgen aangeboden tijdens Deventer op stelten. (800 personen). Miglia Daventria kent dus louter winnaars!

 

 

Link naar TV journaal met de Volvo halverwege prominent in beeld.

https://www.destentor.nl/video/kanalen/destentor~c285/series/korte-reportage~s977/tientallen-oude-auto-s-bij-miglia-daventria-rally~p82908

 

11 mei 2019 Broekhuis Harderwijk Familiedag

Vandaag pakt het Volvo Rallyteam uit op de vestiging van Broekhuis te Harderwijk. Honderden genodigden kunnen kennis maken met de nieuwste modellen van Volvo, Ford, maar ook met kunst, culinaire hoogstandjes, heerlijke wijnen, ballet en natuurlijk het Volvo rallyteam. In de werkplaats is de complete rallysetting opgebouwd en kunnen gasten de auto's bekijken, er in zitten, vragen stellen en vooral genieten van prachtige sfeerbeelden vanuit de rally auto. Een succesvolle dag waarbij heel veel gasten zich hebben laten fotograferen in de driversseat en hotseat en ook informeren over het algemeen met betrekking tot autosport,  van de beide rallyauto's.

 

 

13 maart 2019 IVA circuitdag Zandvoort

Traditioneel is de IVA circuitdag waarbij het Volvo Rallyteam aanwezig is om gasten op volle snelheid het circuit te laten ervarten in de hotseat. Het gaat niet altijd om snelheid en PK's, maar heel veel vragen dit jaar over de bochtentechniek, aansnijden van bochten en uitkomen van bochten. Een rally win je niet op het rechte stuk maar in de bochten. Een leuke dag en weer veel enthousiaste mensen rondgereden.

En ondanks de racebanden, de gematigde snelheid.......wil een band wel slijten. Monteurs wisselen een achterband met enige gebruiksschade.