FRTA KNOWLEDGE

Scripta manent, verba volant

Get Adobe Flash player

Jaar 2022

Autosport jaar 2022

frta autosport logo

 

12 April 2022

Circuitdag 2022 te Zolder.

Op dinsdag 12 April 2022 was na enige jaren van niet doorgaan, het eindelijk weer zover en kon er weer geraced worden op het circuit. In de tussentijd niet stil gestaan en de rallyauto optimaal geprepareerd. Ook heeft Roderick te kennen gegeven wel te willen racen, mede door het succes in de simulator. Kortom er wachten nieuwe uitdagingen in dit jaar. FRTA Knowledge heeft in de eerste plaats gezorgd dat hij nu in officiele racekleding kan deelnemen aan de diverse evenementen. Ook dit jaar gaat hij aan het einde van het jaar voor de felbegeerde racelicentie. Maar het grootste nieuws is wel de aanschaf van een Volvo groep A raceauto, die officieel aan alle HARC races kan deelenemen binnen de gestelde categorie van de FIA. Een super snel racemonster welke in het verleden een fabrieksauto is geweest. De rechts gestuurde bolide is binnenkort hier te bewonderen in foto's en vanaf volgend jaar ook racklaar te zien op de diverse circuits.

Maar op het circuit van Zolder ging deze editie alles naar wens. Het complete Volvo Rallyteam was aanwezig met de diverse Volvo's. Veel mensen rond gereden als bijrijder in de zogenaamde hotseat. Waarbij en aantal mensen wel 5 x zijn meegeweest. De sfeer was op en top, de inwendige mens weer heerlijk, inlcusief racebal uit de jus en uiteindelijk waren het de Zweedse racecontainers die tot aan het sluiten van het circuit hebben rondgereden met de gasten. Een perfecte dag, zeker voor de nieuwe rijders in het team.

Hieronder nog een paar sfeerbeelden.

20220412 100911

 De voorbereidingen voor de start. Koplampen dienen te worden afgeplakt, bandenspanning controle en laatste vloeistoffen check. Roderick doet het allemaal. Prachtige leermomenten.

20220412 112936

 Klaar voor een dag racen en ervaring op doen. Nu niet op de simulator maar in het echt. De spanning is voelbaar. Voor het eerst in de rally/race auto op het circuit en meteen er vol tegen aan met de buren.

20220412 151706

 In de bijrijders stoel of te wel de HOTSEAT. Roderick krijgt gedurende een sessie van niemand minder dan Gerard Mulder, toprijder en veelvuldig Nederlands Kampioen de tips, tricks en vooral de groei naar een groter hart. Het motto is: remmen is angst........ dus gas erop. Tot aan de pin met die Volvo.

IMG 20220419 WA0005

De diverse gasten worden in de rallyauto, de hotseat gezet. Een 5 tal ronden vol over het circuit is een beleving die een ieder moet hebben ervaren. Het late remmen, insturen van een bocht, uit accelereren en alles voelen in de auto. 100% van de gasten kwam er uit met een smile van oor tot oor. En daar doen we het voor bij het Volvo rallyteam.

20220412 131239

 In de middag sessie is hij helemaal een met de auto. Zie hem glunderen en het resultaat mag er zijn. Prima ronde tijden, in de bochten diverse snelle rijders voorbij en vooral een brede smile over wat die Volvo allemaal kan. Voor iedereen een prachtige dag op het FUNTASTIC circuit van Zolder en de leden van het Volvo rallyteam.