FRTA KNOWLEDGE

Scripta manent, verba volant

Get Adobe Flash player

Jaar 2015

frta autosport logo

 

12 december 2015 KNAF Prijsuitreiking te Veldhoven 

PrestonPalace Rallyteam pakt twee prijzen in 2015

 bekers2

 

Deze avond stond geheel in het teken van de prijsuitreikingen over het jaar 2015 van de rallysport in Nederland. Alle klassen, challenges en podiumplaatsen die er te verdinen waren in 2015 tijdens de rallysport waren vertegenwoordigd. Zo ook het Preston Palace Rallyteam met Dirk de Boer en Fred Roelfsema. De BMW 325i Challenge 2015 was een bijzondere. Tot op de laatste wedstrijd stond het kampioenschap nog open. Wij wisten al dat wij overall derde waren geworden in het kampioenschap. Naast de gebruikelijke bekers voor de plaatsen, een mooi boek over de BMW 325i Challenge van afgelopen jaar met persoonlijke foto´s en een geweldige poster van de rallyauto in volle actie. Kortom de avond en prijsuitreiking waren een succes, echter het werd een nog groter succes toen bleek dat zowel Dirk als Fred naar voren moesten komen en werden gehuldigd als de `Dwarsliggerbokaal` winnaars 2015. Trots is het team over deze prestatie. Niet alleen derde van Nederland binnen de Challenge, maar ook de fel begeerde dwarsliggerbokaal mee naar huis. Tot in de kleine uurtjes is het gevierd in de omgeving van Veldhoven. Op naar 2016!

hellendoornrallyfoto

 


1 november 2015 Euregio rally Hengelo 

PrestonPalace Rallyteam ruikt kansen bij Conrad Rally te Hengelo

Na de succesvol verlopen Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally, waarbij het PrestonPalace Rallyteam de benodigde punten voor het kampioenschap én de dwarsliggerbokaal binnen de BMW 325i Challenge binnen sleepte, biedt de Conrad Rally op 1 november 2015 zeker weer kansen op succes.

Fotoconrad

Foto made by Marco Nijland

Dirk de Boer en Fred Roelfsema willen in de door het technisch team perfect geprepareerde BMW ook deze rally maximaal scoren. Er is nog volop kans voor het vasthouden van de prachtige derde plaats in de BMW 325i Challenge die het PrestonPalace Rallyteam op dit moment bezet. 
Een aantal pech- en schade gevallen zijn er mede oorzaak van dat de stand in het kampioenschap nogal sterk beïnvloed is. Dat maakt dat het aan het einde van het seizoen nog heel spannend is binnen het kampioenschap over de verdeling van de prijzen. Maar zoals altijd geldt ook hier de stelregel: "Wie finisht, scoort punten!!" 
Zit er tijdens de Conrad Rally nog een verrassing in, net als bij Hellendoorn??

Ook de dwarsliggerbokaal is een felbegeerde prijs onder de deelnemers van de challenge. De equipe die het meest sensationeel dwars door de bochten gaat, wint deze cup met de grote oren. Aan het eind van het seizoen wordt de cup overhandigt aan het team dat hem het vaakst heeft gewonnen. 
En Dirk de Boer kennende heeft hij daar zijn zinnen op gezet. 
Die beker moet pronken op de receptie-balie bij hoofdsponsor Preston Palace te Almelo!!!

De Conrad Rally te Hengelo wordt dus een spetterend slot van een prachtig rallyseizoen binnen de BMW 325i Challenge te Nederland. 
Het Preston Palace Rallyteam roept daarom fans en rallyliefhebbers op om het team te steunen en aan te moedigen tijdens dit spektakel in en rond Hengelo. U bent natuurlijk ook meer dan welkom op het serviceterrein bij Thales om de service aan de auto van het team van dichtbij te volgen.

Hieronder het video verslag:

https://youtu.be/pNXphj3lJYA


Volvo Klassieker Beurs

 

26 & 27 september 2015 

 

De grootste Volvo beurs van Europa te Rosmalen in het Autotron. Het thema van deze beurs is: Volvo in Sport. Het volvo 240-260 register heeft gevraagd om de succesvolle Volvo 240 van het Volvo rallyteam beschikbaar te stellen voor de beurs. Wij doen graag mee en voldoen aan het verzoek. De Volvo 240 Original Swedish Rally Car zal er in haar volle glorie pronken. Ook zullen wij aanwezig zijn om deze twee dagen tekst en uitleg te geven over de rallysport en wat er allemaal bij komt kijken. Tevens zulle wij, van het Volvo Rallyteam, spectaculaire beelden tonen van de Volvo 240 in aktie. En als klap op de vuurpijl krijgt ieder lid van het Volvo 240-260register in het Volvologisch blad een poster (uithaler) van de Swedisch Rally Car.

 WP 20150925 001site

IMG 20150925 WA0001site 

 


  

 

18 & 19 september 2015

 

Het Preston Palace Rallyteam neemt deel aan de Hellendoorn Rally 2015. Samen met Dirk de Boer en navigator Fred Roelfsema zal de positie in het Nederlands Kampioenschap worden verdedigd. Het succesvolle team staat op een verdienstelijke 3e plaats algemeen en heeft zicht op een podium plek in het Nederlands Kampioenschap 2015 binnen de BMW 325i Chalenge. De auto is op en top geprepareerd en is klaar voor de 16 loodzware proeven die Hellendoorn te bieden heeft. Kortom we hebben er zin in!

hellendoorn2015foto1

Hier de link naar het persbericht, verschenen in het Weekblad voor Salland 16 september 2015:

http://www.weekbladvoorsalland.nl/2015/09/16/raaltenaar-fred-roelfsema-als-navigator-in-hellendoorn-rally/ 

Groot was echter het succes dat na 16 loodzware proeven, veel regen, gladde wegen en zware omstandigheden op het onverharde de doelstellingen bleken te zijn gehaald. We hebben onze 3e plek in het Nederlands Kampioenschap binnen de BMW 325i Challenge veilig kunnen stellen, maar kregen bovendien de zo begeerde "dwarsliggersbokaal 2015" op het podium in Hellendoorn. Daarmee hebben we een aantal successen binnen kunnen halen waar we als team erg trots op zijn. En eerlijk is eerlijk, zonder de teamleden, die de auto perfect steeds prepareerden tijdens de service, maar ook de aanmoedigingen van duizende fans langs het parcours hebben er voor gezorgd dat we dwarser gingen dan normaal. Hieronder een paar prachtige sfeerbeelden. 

Twitter9eb7279

WP 20150919 005

IMG 20150920 WA0004

IMG 20150920 WA0007

Video verslag algemeen met op het laatste de BMW met losse uitlaat:

https://youtu.be/5ZxgQVD336g

 

Prachtige video compilatie met onder andere onboard beelden van de Hellendoornrally 2015 van het Preston Palace Rallyteam. 

https://youtu.be/uTzVcYUfodI

 

De originele video van de BMW 325i Challenge Nederland, met prachtig commentaar over ons rallyteam:

https://youtu.be/lYK7jbqT9ys

 


30 augustus 2015 Melbuuln Rally te Borne 

Melbuulnrallyschild2015 

Dé tourrally voor liefhebbers van mooie, exclusieve auto’s. Een echte tourrally, waarin de interactie tussen navigator en chauffeur centraal staat. Ben je in het bezit van een bijzondere auto, een sports car, klassieker of oldtimer en zie je een tour door het prachtige Twentse land wel zitten? Schrijf je dan snel in. De tour brengt je over de mooiste en slechtst vindbare weggetjes van Oost-Nederland. Geniet van de prachtigste uitzichten. Even alle remmen los op een technisch parcours, lunchen op een even zo mooie locatie, verdwalen in een gebied dat je als echte Twentenaar eigenlijk behoort te kennen; je kunt het allemaal meemaken! En wanneer ook de zon zich laat zien, komen al deze glimmende bolides optimaal tot hun recht. Ook Jerom en ondergetekende stonden aan de start met een sterk deelnemersveld. Wat te denken van 15 Porsches en een aantal snelle electrische BMW's en Tesla's. 

Melbuulnrallystopfoto2105

Hier de eerste stop en wachten op de tweede special stage. We waren goed onderweg en hadden er zin in. De notes en aanwijzingen liepen goed en toch hebben we in de loop van de dag een paar fouten gemaakt. Een waypoint gemist en waarschijnlijk niet de kortste route. En het klopt met de einduitslag; een vierde plaats in een veld van 50 deelnemers. Helaas net buiten de prijzen. Maar wel een leerzame dag. Bovendien hebben we genoten van de onverharde wegen en de mooie kleine weggetjes. Kortom weer een prima dag voor de rallysport. En eerlijk is eerlijk: die Porsches zijn snel, maar die Volvo kan maar wat goed meekomen in de bochtjes en vooral op het onverharde is deze onverslaanbaar. Genieten!


  28 juni 2015 Racident Tour Zwolle

Op zondag 28 juni 2015 werd de 23e editie van Racident Oldtimer Tour verreden. Ook de Volvo 240 stond aan de start met in de hotseat Floris Roelfsema. En zie daar, het navigeren zit hem in de genen. Maar ook het zoeken van PR en Marketing voor het team. De onderstaande link geeft een goed beeld van de start te Zwolle, met in de hoofdrol Floris. Met dank aan mijnz.nl

 https://youtu.be/uAjUs-M6F5Q

 racident20153300x400

Dit keer niet om snelheid, maar goed opletten en navigeren. En het liep als vanouds. Soepel werden de notes voorgelezen, maar vooral het waakzame oog voor de foto momenten werden niet vergeten. In de tussenstand bleek dit ook wel en hadden we als team slechts 1 punt gemist. Het tweede deel na de voortreffelijk stop bij de Witte Gans te Dalfsen ging ook goed. Al maakten we ons zorgen om de foto's. Was uiteindelijk niet nodig. Bij Urbana was het wachten geblazen op de uitslag. En wat bleek: maar met 3 punten verschil tussen de nummers 1 en 3. Uiteindelijk een mooie derde plek was het resultaat. Heel tevreden! Floris, super gedaan! Hieronder nog een paar sfeerbeelden.

 racident20152300x400

 Pauze moment bij "De Witte Gans" te Dalfsen. Zij hebben de "rallyhotdog".

 racident20151300x400

 


 vechtdalrallylogo 

 juni 2015 Vechtdal Rally te Hardenberg 

PrestonPalace Rallyteam met verbeterde auto naar Vechtdalrally

Aanstaande zaterdag 20 juni staat voor de 11e keer de Vechtdalrally in de omgeving van Hardenberg op het programma.Door de compactheid van de wedstrijd is de Vechtdalrally bij de deelnemers en publiek al jaren geliefd. Met 79 deelnemers aan de start zal het wederom een spannende strijd worden. Zeker in de BMW 325i Challenge, die met negen deelnemers van start gaan, zal het een mooie confrontatie worden.Het Preston Palace Rallyteam is, met startnummer 61 op de auto, één van de teams die zal trachten de stabiele resultaten voort te zetten. Dirk de Boer zal weer achter het stuur kruipen van de BMW terwijl Fred Roelfsema , evenals tijdens de jl. mei verreden Rally Sulingerland, de taak van navigator op zich zal nemen.

bmwstartvechtdal2105

Het team staat momenteel op een verdienstelijke 6e plaats in het kampioenschap, dat in totaal 11 deelnemers kent.

De BMW is weer flink onder handen genomen door de technische mannen Dirk de Boer, Antoine Maijers en Rick Schutte. Met name de remmen van de BMW hebben een behoorlijke upgrade ondergaan. Er zijn nieuwe schijven en blokken, van een betere kwaliteit, gemonteerd waardoor het remvermogen danig is toegenomen. Tevens is er een nieuwe oliekoeler geplaatst. Als laatste hebben de mannen een tripmaster ingebouwd om de pacenotes en daarmee de tijden nog scherper neer te zetten.

VechtdalRally2015Rallysupport0032

Uiteraard hoopt het team de opgaande lijn voort te zetten en ook deze rally weer schadevrij over het finishpodium te mogen rijden.

Er is wederom, binnen de (financiële) mogelijkheden, alles aan gedaan om de auto te verbeteren. En uiteraard is dat gelukt met de steun van hoofdsponsor Preston Palace Almelo, co-sponsor Hanos Apeldoorn, Adwise Internetmarkering Almelo, K.A.N. Reclame en Belettering Wijchen, Eurol Nijverdal, Recreate Maatwerksoftware Wierden, Gentle Catering Almelo, Smelt Portofonie Zwolle, OSB Overbeek Schildersbedrijf Hengelo, Autobedrijf Frank Rijssen, Repkon -van den Berg Montage Staphorst en Automobielbedrijf Schlichter Hengelo.

 

De 5 proeven worden deze dag vlot verreden. Snelle tijden en een prima sfeer. Er heerst een rustige ontspannen sfeer in de rally auto. Ondanks hulp bieden tijdens een aantal gele vlag situaties rijden we mooi mee in de top van de BMW Challenge. Het uiteindelijke resultaat is 45e plaats overall, 5e plek binnen de BMW Challenge, maar het mooiste is de 3e plek in de tussenstand voor het Nederlands Kampioenschap binnen de BMW Challenge. We hebben een ruime punten voorsprong en dat houdt in; we gaan continueren.

bmwvechtdalzandvast2015

Vast zitten in het mulle zand. Dank aan de enthousiaste supporters die ons er uit drukken. Wel meer dan 30 seconden verloren. Maken we goed op de proef door spectaculair te gaan rijden op de rest van de proef. Het resultaat is de foto hieronder. Een mooi jump over de kruising te Hardenberg.

Hier de video van het vastzitten, seconden tikken weg.

https://youtu.be/9IK2wBdSTGA

bmwjumpvechtdal2015

 Hieronder een aantal videolinks naar onze verrichtingen te Hardenberg.

https://youtu.be/01iyNFs6zgs

Een korte impressie van de Vechtdal rally 2015

https://youtu.be/zLFl7_JjEZk

Hieronder het complete beeldverslag van de BMW 325i Challenge 2015:
https://youtu.be/sfcEDiW-UsQ


 logomiglia

30 mei 2015 Miglia Daventria te Deventer

 

Samen met navigator Jerom van Roosmalen gaan we deze dag de uitdaging aan. Vorig jaar op punten van het youngtimer geen prijs in de wacht kunnen slepen. Te veel punten aftrek in verband met punten aftrek bouwjaar.. Dus nu gaan we ervoor.  De start ligt bij het Ziekenhuis te Deventer en eindigt bij Garagebedrijf Pouw te Deventer. Wij rijden ook nu weer voor het goede doel.

Deze dag goed begonnen met als start locatie de parkeerkelder van het Deventer Ziekenhuis.

parkeergarage2015

Op naar de inschrijving en check in het Ziekenhuis. Prima ontvangst en een heerlijk kop koffie/thee en iets lekkers erbij. Jerom direct aan de slag om te kijken waar de mogelijke belemmeringen zijn en of er alternatieven zijn. Er heerst een ontspannen sfeer. Dat betekent vaak scoren in de rally.

fotojerom2015 

Start gaat voorspoedig en top. Halverwege na 100 wedstrijd kilometers een prachtige stop. Wat we dan nog niet weten is dat het equipe foutloos heeft gereden. Eerst genieten van de lunch. Prima organisatie en alles op en top verzorgd inclusief de befaamde rallykroket. Straks nog 100 km te gaan.

singraven01

singraven02

 singraven03

2e deel van de rally begint. Goede uitgangspositie, dus we gaan ervoor. We zijn scherp, oplettend, gebruiken alle middelen inclusief gradenboog. Het poetsen van wegen op de kaart brengt ons niet van ons stuk. We voelen dat we goed zitten. Verzamelen de letters en laten ons niet gek maken door anderen en of equipes die tegengesteld rijden. Het blijkt te kloppen. Mooi route, mooie instinkers en lekkere dag kunnen rijden. Resultaat: 1e prijs in de Miglia Daventria. Onze missie is geslaagd. Bij de finish, dwars door garage Pouw te Deventer. Een warm ontvangst en een heerlijk buffet wacht op ons.............en een beker voor in de prijzenkast.

uitslag2015

pouwmd15

Finish foto in garage Pouw te Deventer, met dank aan fotograaf Frank Wassink.

Voor meer info zie link:

http://migliadaventria.nl/

 

https://nl-nl.facebook.com/migliadaventria

 

Van het Deveter Radio en Tv station deze sfeer impressie:

 https://youtu.be/KhmC9q321N8


 8 mei 2015 Rally for Kids te Lelystad

 

rally for kids

 

Wat kun je meer doen dan anderen een plezier te bezorgen.Het doen van de stichting Rallky for Kids is om zieke kinderen een geweldige dag te bezorgen. Motto van het Volvo Rallyteam is dan ook niet voor niets; wij rijden om zieke kinderen te verblijden. Geheel belangeloos zetten wij de Volvo in tijdens dit evenement te Lelystad op het Midland circuit. Al met al zijn er zo'n 80 kinderen en een groot aantal begeleiders en ouders. Kortom;het is er gezellig druk. Naast rijden zijn er tal van activiteiten. Denk daarbij aan een aantal race simulatoren, trapskelters op een heus circuit parcours, knutselen en natuurlijk mee rijden in een  echte rally auto.

rallykids3 

 rallykids1 

We kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagdre dag,waarbij de kinderen met een smile van oor tot oor uit de auto's komen. Ook een aantal begeleiders en ouders meegenomen op het circuit. Ook zij hebben genoten als je de reacties ziet. Met dank aan De Witte Smid uit Raalte voor het beschikbaar stellen van de autotransporter voor ons team. De sfeerbeelden spreken voor zich.

rallykids2 

rallykids4

 


 rallydeutschlandschild

1 & 2 mei 2015 Rally van Sulingen Duitsland

  

Preston Palace Rallyteam heeft gevraagd of het mogelijk is om te navigeren in de BMW 325i Chalenge in verband met omstandigheden van de huidige navigator. Deze twee dagen dus in en rond Sulingen de klassementsproeven. Vrijdag de verkenning en alle notes op papier zetten, zaterdag de grote wedstrijd. Een mooi aantal special stages kwamen aanbod. Eigenlijk geen tegenslag gehad en ook geen problemen. Een heerlijke rust in de rally auto en de notes vlot en lekker kunnen laten passeren. Op de derde doorkomst last van een gescheurde remschijf. Tijdens de 30  minuten durende service hebben de service monteurs hun uiterste best gedaan en perfect werk geleverd. De BMW stond weer op verse remschoenen en schijven. Puik werk mannen. Resultaat mocht er zijn. 59 e overall in het geweld van 125 deelnemers en 3e overal in de BMW 325i Chalenge. Mannen van het Preston Palace rallyteam bedankt voor de geweldige dagen. (En ja....... ik ben beschikbaar voor de Vechtdal rally te Hardenberg). Hieronder nog een mooi videoverslag en enkele sfeerbeelden op foto.

Videolink:

https://youtu.be/76HaktASTIE

 

sulingen4

rallysulingen1 

rallysulingen2 

rallysulingen3


19 april 2015 Volvo Tour in de IJsselstreek

 

Op verzoek van het Volvo 240-260 register een leuke dag in en om Zwolle. Naast de ALV van de vereniging een leuke rondrit. Samen met Floris Roelfsema de rit gereden en meteen weer wat kilometers gemaakt voor het leren navigeren. Floris wil immers meer leren en doen met betrekking tot de rallysport en navigator in het bijzonder. Na een heerlijk buffet aan de slag. Het ging feilloos en zonder hapering werden de notes en of beschrijvingen voorgelezen. Prima job die eindigde bij een uitspanning te Hattem. De organsiatie claimde gelijk de Rally Volvo voor de Volvo Klassieker Beurs te Rosmalen in September 2015. Het thema is daar: Volvo in sport!. Hieronder nog een paar sfeerbeelden.

ijsselritkasteel

 

ijsselritbos2


26 maart 2015 Circuitdag Volvo rallyteam te Zandvoort

 

Deze dag staat helemaal in het teken om gasten rond te rijden in de diverse Volvo's die beschikbaar staan namens het Volvo Rallyteam. Ook studenten van de HBO opleiding IVA Driebergen zijn aanwezig en mogen zelf rijden in hun eigen auto. Maar de ervaring zit natuurlijk bij de mannen van het rallyteam. En dat bleek ook tijdens de dag. In de middag tijdens de regen werden de jongens van de echte mannen onderscheiden. De Volvo's reden onverstoorbaar hun ronden op snelheid op een kletsnat Zandvoort. Ook de mannen van Ilbrink in hun Peogeot's deden vrolijk mee. Al met al weer een leuke dag waarbij de gasten met een smile van oor tot oor uit de diverse rally Volvo's kwamen. Hieronder een paar sfeer beelden.

 

Foto1

 

foto2

 

Hieronder de link naar een korte video impressie van de circuitdag 2015:

https://youtu.be/F7S_WTEpRok

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Markz logo zwart

Visitors

2419418


2.33%
14.55%
5.01%
1.40%
0.88%
75.84%

Your IP:44.192.48.196